Bezoek ons adres
de Wijk en Koekange
de Wijk:
0522-442388
Koekange
0522-451867
Stuur een bericht
fysio@inhetwold.nl

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek de spierverhardingen in je spieren aanprikt met een dunne naald, zodat deze spieren snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling kan worden gebruikt als een onderdeel van een totale fysiotherapeutische behandeling die gericht is op het verbeteren van spierklachten. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling is iets anders dan accupunctuur: Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald tegelijkertijd, waarmee hij meerdere keren kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’.

Om patiënten te kunnen behandelen met dry-needling heeft de fysiotherapeut een aanvullende opleiding moeten volgen. Op www.myofscialepijn.nl is onze geaccrediteerde therapeut terug te vinden. Zoek onder gecertificeerde therapeuten in Drenthe en dan ‘De Wijk’ .

Voor meer informatie over triggerpoints en de dry-needling behandeling kunt u  verder lezen.

https://www.dryneedling.nl/pages/fysiotherapeuten.php

https://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php