Werkwijze

image_pdfimage_print
Onze praktijk heeft zowel reguliere als manuele- en oedemtherapie onder één dak. De fysiotherapeut probeert de aard en de oorzaak van de problemen uit te zoeken door de patient uitgebreid te observeren en te testen. Samen met de informatie van huisartsen en andere disciplines kan zo een volledig beeld van de problematiek verkregen worden. Na dit onderzoek wordt in overleg met de patient het behandelplan opgesteld.

Hoe komt u bij de fysiotherapeut?

U kunt zich met een hulpvraag tegenwoordig rechtstreeks melden bij de fysiotherapeut.  Dit wordt DTF genoemd = Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie.

DTF: Directe Toegang Fysiotherapie

Wat betekent dat voor u? U  heeft geen verwijsbrief meer nodig om in aanmerking te komen voor fysiotherapie. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.
 
Hieronder treft u diverse documenten t.b.v. onze praktijk. 
Op de downloadpagina kunt u deze documenten lezen en evt uitprinten.
  1. Privacyreglement (PDF 1,09MB)
  2. Bejegening (PDF 1,06MB)
  3. Betalingsregeling (PDF 1,06MB)
  4. prijslijst 2018 fysiotherapie
  5. Informed consent Cervicale manipulaties  toestemmingsverklaring-manuele-therapie
  6. Huisreglement Praktijkfolder                     =  Komt binnenkort =  
  7. Kwaliteitbeleidsplan 2018